sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tyksin keskolaan

Paikallinen facebookin Ompeluelämää -ryhmä on järjestänyt Tyksin keskolalle vaateompelutalkoot. Kaavat on suunnitellut Kotikolon Emmi Tyksin keskolan toiveiden mukaan. Pakkohan tähän oli osallistua. Enemmänkin olisin tehnyt, mutta aika loppui kesken. Seuraavalla kerralla sitten. Toivottavasti näistä on paljon iloa ja hyötyä. Vaatteiden koot 40-45cm.
Takkeja

Body ja housut

Housuja

Pipoja

Ja vielä koko nippu laskostettuna


perjantai 28. syyskuuta 2012

Pyjama

Poikien serkulla on huomenna synttärit. Kaikki tyypin pyjamat on kuulemma huonossa hapessa, joten uutta olis tarve saada. Mä olin oikein ajoissa liikenteessä. Lahjatoivettakin älysin kysellä jo viime sunnuntaina. Pyjama valmistui tänään iltapäivällä. Toivottavasti ei ole liian lapsellinen. No, kaipa tuo kuosi yöppikseen kelpaa. Koko 134 cm, kaavat Ottobrestä, mutta numeroita en kyllä tähän hätään muista. Ritari -trikoo ja musta trikoo Royal-tuotteelta, resoreina musta-valkea raitatrikoo ties mistä. Mua kyllä vähän harmittaa tuo musta trikoo, kun olin sen tilannut ihan muuta juttua varten, mutta muut trikoot ei syystä tai toisesta kelvannut. Onpahan nyt sitten syytä tehdä uusi tilaus, kun sitä mustaa trikoota tarvin =)

tiistai 25. syyskuuta 2012

Se Oikea Tissis

No nyt se valmistu, se Oikea Tissis! Trikoon tilasin jo kesällä Royal-tuotteelta. Tästä piti tulla mekko, ja onhan tämä mekon näköinen trikoo, mutta ilma on sen verran kolea, että kaipasin jotain farkkujen kanssa pidettävää. Tästä tuli aivan ihana! Aurinkoa harmaisiin syyspäiviin.

lauantai 22. syyskuuta 2012

Tissis 3 ja pari muuta paitaa

Nämä tekeleet on ollut tuolla pöydällä leikattuna jo jonkun aikaa, mutku hajos se saumuri ja sit oli poikien synttärit ja sit... Joo, selityksiä löytyy. Nyt ne tuli kuitenkin valmiiksi. Eli testiversioita jälleen (milloin mä pääsen niitä OIKEITA tekeen?). Tarvinko mä ihan oikeesti kolme vihreetä paitaa?! Mun kaappi pursuaa kohta pelkkiä testiversioita.

Ekana tissis 3. Mun versio on jälleen Ottobren imetyspaidasta muokattu, eikä siitä "oikeasta tissitunika" -kaavasta, joka on siis kopio Me&I-tunikasta. Mutta joko tämä nyt näyttäis hyvältä? Joko nyt uskaltais leikellä tuon OIKEAN kankaan? Tähän trikoo saatu kaverilta (kiitos vaan), joka on sen hamstrannut Jätti-Rätistä. Paksua, joustavaa trikoota.

Tässä uusimmasta Ottobrestä CoolGrey (vai mikä se nyt olikaan). Ois pitäny tuota rypytystä tehdä vähän pidemmälti ja keskikaitale kapeammaksi. Tarvii ehkä vielä testata =) Trikoo Jätti-Rätistä. Oikein mukavaa, hyvin joustavaa trikoota.

Ja koska sitä trikoota vielä riitti, tuli myös yksi peruspaita omalla kaavalla. Voisi ommella ehkä pikkuisen niukemmilla saumanvaroilla, mutta kyllä tätä tulee pidettyä.

torstai 20. syyskuuta 2012

Käsityötä kai nämäkin?

Poikien synttärit on imeny musta mehut niin, ettei käsitöitä juurikaan ole syntynyt. Kun pitää olla niin tyhmä, että kysyy lapsilta millaiset kakut he haluavat. Vaatimuksena oli Ninjago-kakku ja junakakku. Jup! Kyllä äiti tekee. Kiivasta hakua netistä hyvistä ja helpoista ideoista.

Kuopuksen junakakkuun löytyikin ihan kiva idea: vaahtokarkeista juna, suklaalla ikkunat ja karkit pyöriksi. Mutta niiden oikeiden vaahtisten etsimiseen sitten menikin aikaa ja energiaa. Kaskentien Makuunista onneksi löytyi (oli noin 10. paikka mistä hain). Kuorrutteeksi tein vihreän vaahtokarkkikuorrutteen.

Esikoisen Ninjago-kakkuun ei sitten löytynyt ihan yhtä näppärää ideaa. Jotain oli vaan pakko keksiä. Eikä aikaakaan ollut kamalasti (kun on pakko jättää asiat viime tinkaan). Kuorrutteeksi mustaa ja punaista marsipaania, temppelin raunioiksi vaahtiksia ja Lego Ninjagot esikoisen määräämiin asentoihin kakun päälle. Valmis. Ja vieraita kiellettiin syömästä Legoukkeleita =)

tiistai 11. syyskuuta 2012

Verhot ja päiväpeitto

Koska se saumuri oli rikki, piti ryhtyä ompelemaan esikoiselle verhoja, joihin kankaan ostin jo keväällä Jätti-Rätin alesta. Esikoinen sai kankaan valita ihan itse, ja sen kyllä huomaa=) Tuli niin söpöt verhot. Kiinnitys purjerenkailla. Isoon ikkunaan ihan tavis sivuverhot ja pikkuikkunaan pelkkä kappa. Pikkuikkunaa kuvassa näkyy vain ihan pikkuisen reunassa, mutta kyllä se siellä on.

Ja kuvasta näkyykin, että päiväpeittona on käytetty ihan liian pientä fleesehuopaa. Reilu vuosi takaperin esikoinen siirtyi lastensängystä ihan oikeaan sänkyyn ja silloin jäi päiväpeite pieneksi. Siitä asti ole yrittänyt kaupasta löytää sopivaa päiväpeittoa, mutta turhaan. Nyt uusien verhojen kanssa tuo surkea fleesehuopa rupesi näyttämään ihan kamalalta, joten oli ihan pakko ostaa Jätti-Rätin alesta (viime viikolla) fleeseä ja ommella uusi päiväpeitto. Tuo beige kyllä riitelee verhojen värin kanssa, mutta ei nyt ollut Jättiksessä sopivampaakaan ja ne kankaat oli pakko saada just nyt. No, ainakin tämä uusi huopa peittää koko sängyn. Ja fleese on helppo pestä ja kuivuu nopeasti.

Tosiaan se Jätti-Rätin ale...  Saaliina reippaasti toistakymmentä metriä kankaita sekä muita tykötarpeita. Kuvan kankaista on nyt noi fleeset käytetty, mutta on siinä vielä metri poikineen. Etenkin kun ompeluaika tuntuu olevan kortilla. Tietääkö kukaan, mistä voisi ostaa lisätunteja vuorokauteen?

Ja ompelinhan mä keittiöönkin verhot, mutta niistä ei ole kuvaa. Ne on ihan suorat kangassuikaleet tangoissa, mitä niitä kuvailemaan. On ne silti kivan näköiset. Tulkaa itse katsomaan =)

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Saumuri sanoi: RÄKS, klonk, klonk, klonk...

Saumuri  sanoi: RÄKS, klonk, klonk, klonk... Ei ehkä kannata yrittää saumurilla tiukkoja kaarteita, tosi tiukkoja. Eipä auttanut muu kuin viedä saumuri huoltoon. Nou hätä, nyt on kone taas kotona, mutta en ole edes koittanut sitä, kun saumurin ollessa pois pelistä, rupesin ompelemaan verhoja. Nyt on esikoisen verhot valmiit, mutta ei vielä ripustettu. Keittiön verhotkin on jo leikattu, mutta ne pitäis vielä ommella. Ja kun mä en sitten yhtään tykkää verho-ompelusta! Siks tää homma nyt venyy ja vanuu. Ehkä mä kuitenkin saan tässä jonakin päivänä esiteltyä meidän uudet verhot.

Sain kuitenkin ennen saumurin rikkoutumista ommeltua edellisen postauksen mekolle kaveriksi mustan trikoopaidan. Joo'o, tosi jännää. Onko mitään tylsempää ommeltavaa kuin yksivärinen perusperuspaita? No, ne verhot tietty, mut muuta? Juu ei. Mutta tarpeeseen tuli ja ihan sopiva. Sovituskuvaa en mokomasta viitsi tarjoilla. Kaava tähän on oma, sama kuin sille edellisen postauksen mekolle, tässä on vaan hihatkin.

Ja sen puna-mustan joustofroteemekon jämäpaloista syntyi pikkuruiset keskosen housut kokoa 44 cm. Nämä päätyvät yhteen keräykseen Tyksin keskolaan. Lisääkin keskosvaatetta on tulossa, kunhan pääsen sen saumurin kimppuun.

Ja vielä pipo, jossa vuorina musta trikoo. Pipon koko n. 50 cm, mutta menee ihan hyvin myös tälle 52 cm varapäälle. Tämä on omistajaansa vailla. Siis pipo, ei pää.

Koska se saumuri nyt kerran ei ollut käytettävissä, niin heiluttelin hetken puikkojakin. Novitan Tico ticosta neuloin itselleni pienen huivin talvea varten. Tämän kyllä aloitin jo viime keväänä, mutta kesällä ei jotenkin innostanut tämä. Tästä tuli oikein sopiva.

Sokerina pohjalla postin tuomaa: Lentsikat, harmaa taikametsä, oranssi linnunrata ja oranssi resori Royal-tuotteelta ja ruiskukka -velouri Lasten Metsolasta. Nämä on aivan ihania!
On tuo posti vaan aika ihana. Tuommosia ihanuuksia tuo. Toipa meille neljät kengätkin ja nekin oli aivan ihania. Sitähän voisi vaan istuskella täällä kotona ja antaa postin tuoda kaikkia ihanuuksia kotiin=)

Mutta kuin noi kuvat on noin huonoja? Ihan kun keskellä kuvaa olis jotain usvaa. Näänkö mä oikein? Onko tässä nyt valotukset pielessä vai mitä? Pitää varmaan seuraavaks koittaa kännykän kameraa, jos sillä vaikka tuliskin parempia kuvia.