torstai 24. tammikuuta 2013

Sitä sun tätä

Nyt on blogi ollut ihan hunningolla. Vuoden vaihteessa alkanut koulu on imenyt mehut tästä akasta. Nytkin pitäisi istua tiiviisti psykologian kirjan kanssa, tai vaihtoehtoisesti kirjoittaa esseetä. Mutta lällällää, mäpä bloggaan kaikki (tai ainakin melkein) bloggaamatta jääneet käsityöt. Tai ehkä mä tyydyn noihin viimeksi valmistuneisiin.

Penaali, sitähän toki opiskelija tarvitsee:

Kuopukselle henkkamaukkaa kotikoneella. Siis nuo kuvat on H&M:n valikomista. Nämä paidat vaati mun mielestä jotain kuvaa, mutta en jaksanut alkaa mitään applikaatioita vääntämään. Tulipa sitten nämäkin käytettyä. Kuvat on toistaiseksi kiinni vain silittämällä, ompelen jos tulee tarvis. Näitä on pesty pariin kertaan, eikä kuvat ainakaan vielä ole ruvennut irtoamaan. Paidat interlockia, kaavana Ottobren Monster car.


Vielä yhdet High Jump- housut, koko 98cm. Nämä harmittavasti harmaantui ekassa pesussa, vaikka mihinkään muuhun vaatteeseen ei jäänyt väriä. Velour Kangastukusta.

Setti sukulaispojalle. Paita autokorjaamo- joustista Majapuulta ja housut Kangastukun tumman ruskeaa velouria. Resorien punainen ei kyllä ihan samaa sävyä ole tuon autokorjaamon kanssa, mutta menkööt. Housujen kaavana Ottobren High Jump. Paidan kaava myös jostain Ottorestä. Koko 104/110 cm.

Itselleni piti tästä tulla yöpaita, mutta on viitisen senttiä liian lyhyt siihen tarkoitukseen, mun mielestä. Ehkä tää tulee sitten ihan teeppis-käyttöön. Kaavana Ottobren Wind, mutta helmaa olen tässä kaventanut. Trikoo Kotikolon Emmiltä. Kiitos tästä. Tämän voisi myös värjätä. Emmi haaveili mustaa ja mä oranssia, mutta menee näinkin.

 Jospa mä tyydyn nyt näihin tällä kertaa ja palaan sen tenttikirjan pariin.

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Ho ho ho housuja

Tuossa eräänä sunnuntaina, taisi olla viime vuoden viimeinen sunnuntai, tiiviin jouluorjuuden jälkeen linnoittauduin kodinhoitohuoneeseen ompelemaan. Mitä nyt sapuskat perheelle laitoin ja jotain muuta sellasta pientä... Ompelu sujuikin oikein mukavasti ja ai, kun tuntui hyvältä! Valmistui housuja.

Ensin kuopukselle:

Äiti käski poseeraamaan:


Kaavana edelleen Ottobren High Jump, koko 98. Lahkeensuihin eksyi resoreiksi esikoisen hupparin rannekkeet. Vähän kirosin, mutta menkööt. Leikataan huppariin uudet resorit sitten joskus. Joustofrotee taitaa olla Metsolasta, mutta vannomaan en mene.

Ja sitten esikoiselle:

Näissäkin kaavana High jump, 128 cm, mutta pidensin lahkeet vastaamaan 134 cm kokoa. Molemmat velouria, joiden ostopaikkaa en kyllä muista. On kyllä kiva kaava.
Tässä näkyy tuo tasku aavistuksen paremmin. Mustista ei viitsinyt edes sovituskuvaa ottaa, kun ne on vaan mustat, on niissäkin tasku, mutta ei se mihinkään näy.

Ja vielä yhdet pökät ihan itselle. Kaava Ottobrestä (2/2009). Olikohan kaava vajaamittaisille lahkeille, kun jouduin lahkeita jatkamaan. Ehkä. Kyllä mun piti se tarkistaa siinä leikkuun yhteydessä, mutta miten lie lipsahtanut mielestä... Näistä tuli ihan törkeen hyvät jalassa. Trikoo on Jätti-Rätistä kakkoslaatuista paksua trikoota, joka kutistui esipesussa ehkä 30%, mutta venyy ja paukkuu. Todella mukavat. Ehkä mustakin vois tulla leggari-ihminen?

lauantai 5. tammikuuta 2013

Linnunradalla

Jaahas, mistäs aloitetaan? No, jos vaikka toivotetaan ensimmäiseksi Hyvää Uuttavuotta! ettei unohdu (multa nämä tällaiset unohtuu helposti).

Vaikka tuossa ennen jouluakin tuli ommeltua kaikenlaista ja vähän joulun jälkeenkin, niin haluan ehkä kuitenkin esitellä tämän päiväisen ompeluksen. Palataan noihin aikaisempiin sitten joskus toiste.

Tänään valmistui mun ensimmäisen koulupäivän paita. Pitäähän nyt toki olla uusi paita, kun koulun aloittaa, eikö? Syksyllä, vai oliko jo kesällä, tilasin Royal-tuotteelta ihanaa oranssia linnunrata-trikoota ihan itselle. On vain pitänyt tarkkaan harkita sopivaa kaavaa tälle kankaalle. Lopulta päädyin käyttämään Ottobren Wind-tunikan kaavaa, koska sillä on nyt tullut oikein sopivia paitoja. Pääntien kanttasin tumman ruskealla resorilla (Majapuulta), laitoin eteen pisara-aukon ja sivuihin tein taskut. Tykkään!

Sovituskuva oli hankala saada, kun salamaa ei voi käyttää, kun kuvaa peilin kautta ja ilman ei valo riitä. Mutta kait näistä vähän saa käsitystä.

Eilen valmistui itselleni yöpaita samalla kaavalla, mutta pidempänä. Lyhyempänä on parempi, mutta tokihan tämä yöpaidaksi kelpaa. Helmaa voisi ehkä kaventaa, mutta hei, tää on yöpaita, mitä välii... Trikoo Jätti-Rätistä.