sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Vähän erilainen bohemian

Hohhoh! Tulipa pitkä tauko bloggauksessa. Tauon aikana mä en oo kerenny oikeen edes ajatteleen ompelua. Olen vaan kasvanut kiinni tuoliin ja läppäriin. Tuo koulu rysähti päälle vähän kovasti. Nyt on ainakin tältä erää kuitenkin pahin takana ja voin taas silloin tällöin irrota ompeluhommiin.

Viime viikonloppuna pääsin leikkaamaan kasan kankaita ja pari juttua tuli jopa ihan valmiiksi asti. Itselleni ompelin bohemian-tunikan. Kaava löytyy Ottobrestä vuodelta 2009, numeroa en tähän hätään löytänyt. Trikoon ostin Kangashamstereista ihan itselleni joskus ehkä viime kesänä. Tosin tästä piti tulla tissis, mutta ei tullutkaan. Sakset vaan leikkasi bohemianin. Tosin ei ole ihan Ottobren mallin mukainen. Pääntien kumpparikujan korvasin pääntien etuosaan ommellulla framilonnauhalla ja pääntien resorikanttauksella. taskunsuihin ja hihansuihin saumuroin kaksinkertaiset resorisuikaleet. Tuota framilonia ois voinu venyttää ihan hiukkasen enemmän. Koko tässä on 34 hyvin niukoilla saumanvaroilla. Sivuista rinnan alapuolelta myös kavennettu hiukan, ois voinu kaventaa vieläkin, mutta eipähän sitten näy kesäherkut vyötäröltä. Pituudeks leikkasin sen mitä kankaasta tuli. On ehkä ihan himppasen lyhyt mekoksi, mutta eiköhän tuo mene. Mä sit tykkään tästä väristä! Minkähän väriset leggarit/sukkikset tähän kävis? Oranssit?


Ja kuopukselle surauttelin vielä trikoopaidan. Ihan perus sellaisen. Trikoot tilasin  Metsolasta, tai tuo musta-valko-tähti trikoo ei ehkä ollu sieltä, vaan en muista mistä. Vaikka ei tässä olekaan kerennyt ompelemaan, niin tokihan kankaita kerkiää tilailemaan =) Tuo tähtitrikoo vaan otti harmittavasti vähän väriä noihin tähtiin heti ekassa pesussa, vaikka samassa koneessa olleet muut kankaat ei ottanut väriä. Tuo hälytysajoneuvotrikookin oli samassa koneessa, mutta sen valkoiset osat on kyllä ihan valkoisia. Murr! Paita on kuopukselle vielä iso ja hihansuiden resoreja saakin kääntää oikein urakalla. Kaavana jostakin Ottobrestä peräisin oleva 104 cm trikoopaidan kaava. Tämä on melko väljää mallia ja soveltuukin paremmin veloureista tai joustiksesta ommeltuihin paitoihin ja ilman saumanvaroja sittenkin.