sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Juhannusmekot

Mulla kun ei ole tyttöjä ollenkaan, niin mekot pitää ommella itselle. En vaan ole vielä löytänyt sitä ihan parasta mekkokaavaa trikoolle, niin pitää tehdä testejä. Juhannukseksi sain valmiiksi pari mekkoa.

Tässä mekko Madeforapes -blogin ohjeella mallin mukaan. Olisi saanut olla yläosasta vielä tiukempi, mutta seuraavalla kerralla sitten. Pilkkutrikoo Kestovaippakaupasta ja isopalloinen Kangashamstereista.

Tässä mekossa on käytetty Ottobren Susie-tunikan kaavaa pohjana, mutta ei kyllä ihan sellaisenaan käy mulle. Enkä kyllä ihan ohjeen mukaankaan tehnyt. Tämäkin olisi saanut olla kapeampi, mutta en viitsinyt enää kaventaa. Kaipa se tällaisenakin menee... Trikoo Jätti-Rätistä.

Testailin myös uusimmasta naisten Ottobrestä Summer basic kaavaa. Lisäsin helmaan leveän resorin, mutta ehkä kuitenkin saksin sen pois, vai mitä mieltä olette? Ei tästä nyt muutenkaan tullut ihan mun lempparia. Tuon holkkihihan, vai mikä lien onkaan, voisin kyllä unohtaa. Trikoo Jätti-Rätistä. Hamekin on muuten itse ommeltu, mutta varmaankin reilu kymmenen vuotta sitten.


maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ihanainen kesämekko

Kesämekot (ja muutkin kesävaatteet) on mulla kortilla. Niinpä otin työn alle yhden Jätti-Rätistä ehkä puolitoista vuotta sitten ostetun puuvillan ja Suuren Käsityölehden yksiolkaimisen tunikan kaavan (lehden numeroa en tähän hätään mistään näe, mutta kyllä se tuolla jossain on tallessa). No, ei siitä nyt kuitenkaan tullut yksiolkaimista, kun ajattelin, että se on liivien kanssa vähän hankala. Enkä välittänyt katsoa miten lehden ohjeissa pään- ja kädentiet oli huoliteltu, mä kanttasin trikoosuikaleilla. Ensin kyllä koitin viritellä jotain pitsiä pääntielle, mutta ei se ollut hyvä. En mä osaa minkään pitsien kanssa pelleillä. Yksinkertainen on kaunista. Harmi ettei tästä ole sovituskuvaa, tästä tuli aivan ihana. Näitä tulee varmasti lisää.


Palomieshuppari

Kuopuksen kaapista löytyy pienen karsinnan jälkeen n. 60 lyhythihaista T-paitaa ja 40 shortsit. Pitkähihaisia ja -lahkeisia suunnilleen samaan malliin. Voitte uskoa, että mun hämmästys oli suuri, kun kevään ensimmäisiin lämpimiin keleihin yritin etsiä pojalle collagetakkia, enkä löytänyt yhtään. Siis ei yhtään! Mitä ihmettä esikoinen on käyttänyt vastaavana kesänä? Onneksi tuolla kaapissa on sentään jokunen (!) kangas, josta voi ommella hupparin. Kankaaksi valikoitui Majapuun palomiesneulos, kaavana Ottobren Funny fox, koossa 104 cm. Hupun vuoritin ohuella interlockilla ja taskut tein samasta tähti-interlockista. Ihan hyvä tästä tuli, mutta vastaisuudessa taidan joko vuorittaa kokonaan tai laittaa sisävarat.

Poika on suorastaan naurettavan onnellinen uudesta hupparistaan. Koko on juuri hyvä, mahtuu vielä syksylläkin.
Mun piti oikeastaan tehdä näitä sitten karralla useampikin, mutta eihän näillä keleillä enää mitään hupparia tarvi. Sen sijaan äiti tarvii kipeästi kesävaatetta.

Mummille äitienpäivälahja

Mummille päätin ommella äitienpäivälahjaksi jotain itse. Ottobren Bohemian-kaavaa olen monesti mummille suunnitellut ja nyt vihdoin sain aikaiseksi sen piirtää koossa 48. Trikoo löytyi omista varastoista, EK:sta joskus tullut ostettua ohutta puuvillaista trikoota, mutta en oikein ole osannut mihinkään käyttää, kun värit ei ole ollenkaan mun. Mutta mummille sopii oikein loistavasti. Kuva ei nyt todellakaan ole edustava. Pitäisi saada sovituskuva. Ja tämä kyllä valmistui ihan ajallaan äitienpäiväksi, bloggaus on vain vähän jäänyt... Pääntietä pitää jatkossa hiukan kaventaa, nyt tulee vähän liivien olkaimet näkyviin, muuten mummi oli oikein tyytyväinen.

Voi ei. Tää kuva on tosi surkea =(