maanantai 30. joulukuuta 2013

Tenttitunika

Ei, tämä ei ole ollut päällä (vielä) yhdessäkään tentissä, eikä tämä päällä ole edes luettu tenttiin. Tämä on tehty silloin kun olisi pitänyt lukea tenttiin. Hmm, olisi ehkä todellakin pitänyt lukea, eikä ommella, mutta ompelu on paljon mukavampaa. Kaavana Ottobren Wind, mihin on lisätty taskut ja tuollainen kaulus, savupiippukauluskohan tuo on nimeltään. Kaulukseen en ole ihan tyytyväinen, en oikein tiedä onko se liian matala vai korkea vaiko liian iso/pieni, mutta joku siinä mättää. Sisäpuolen olisi ehkä voinut tehdä tuosta tumma ruskeasta resorista, mitä on hihan suissa ja taskuissa. Kankaana paksuhko velour Metsolasta ja resori Majapuulta.


Sovituskuva olis kiva, mutta kun pyysin miestä ottamaan minusta nätin kuvan yksi laneilla leikelty tunika päällä tulos oli tällainen:

Niin että ei sit oteta sovituskuvia. Tämä tunika on oma tissis-muokkaus jostakin Ottobren kaavasta. Trikoon hankintapaikkaa en enää muista. Pääntiellä ja hihansuissa Jätti-Rätin pitsikumpparia.

lauantai 28. joulukuuta 2013

Tiskirättejä ja hamahelmiä

Aina joulun alla tulee pulma: Mitä antaa päiväkodin tädeille lahjaksi? Onneksi mulla oli valmiiksi virkattuna nippu pellavaisia tiskirättejä (kiitos pitkien koulutuntien, kädethän ei voi levätä hiljaa paikallaan tunnilla...), jotka kylläkin päättelin ja pesin ihan viime tingassa. Ja sitten ne kortit. En jotenkin osaa laittaa ihan vaan kaupan kortteja, mutta toisaalta inhoan askartelua. Hmm... Kuopus on tässä pitkin syksyä innostunut hamahelmeilemään oikein kovasti, joten siitä sitten päiväkodin tätien kortteihin (huh, hyvä, että edes joku valms hamatyö löytää tiensä jonnekin muualle). Vielä muutama suklaanamu (niitä en sentään tehnyt itse) tiskirättien sisälle ja valmista tuli.
Tiskirättejä ja hamahelmikortteja

Samalla linjalla sitten myös esikoisen opettajalle kortti. Lahja tulikin luokalta yhteisesti.

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Jämät kamerasta

Jaaha, mitähän sieltä kamerasta oon mahtanut saada siirrettyä tähän omaan koneeseen? Katsotaan...

Öhhöm... kuva näköjään yhdestä kangaskaapista... Tämä ei siis suinkaan ole ainut - siis kangaskaappi. Puhumattakaan niistä kaikista muovilaatikoista, mitkä lymyilevät meidän portaiden alla. Ja niistä parista pinosta vaatehuoneessa... Ja... Ei, tämä ei todellakaan ole halpa harrastus.

Ja sitten tällaiset farkku"leggarit" itselle. Nämä ovat testiversio ja aika paljon tiukemmat ja korkeammat saa seuraavista tehdä. Farkku on sellaista tosi joustavaa ja olen sen ostanut osapuilleen kymmenen vuotta sitten mahdollisesti Eurokankaasta. Hyvä, että edes joku marinoituneempikin kangas tulee pois kaapeista. (Saa sitten uudempia tilalle =).

Osallistuin yhteen facebookin ompeluporukan joululahjavaihtoon. Itse ompelin tällaisen pikkukassin. Toivottavasti oli saajalleen mieluinen. Itselleni olisin oikein mielellään tämän jättänyt. Päällikangas ja taskunsuun pitsi Jättirätistä ja vuori jotain ulkoilukangasta suunnilleen kymmenen vuoden takaa ties mistä.

Sisäpuolelle ompelin vetoketjullisen ison taskun, että pysyy tavarat tallella kovemmassakin menossa.

Samaisessa lahjavaihdossa sain ihanan pehmeän pipon ja tuikitarpeellisen pussukan. 

Ja sitten pitääkin taas tyhjentää kameraa, ties milloin senkin saan aikaiseksi.

perjantai 13. joulukuuta 2013

Peruspaitaa

Muutamia peruspaitoja oon ommellu tuossa marraskuun aikana. Pari esikoiselle ja yhden miehelle. Mieshän toki sai omansa isänpäivälahjaksi. En oikeestaan ajatellut tehdä mitään, mutta esikoinen sanoi edellispäivänä, että kyllä isälle pitää lahjakin olla.

Miehen paidan trikoo Jätti Rätistä.
Miehelle T-paita

Esikoiselle paita Verson puodin Ullakon aarteet -joustocollagesta. Mä mielelläni värittäisin jonkun noista kuvioista, mutta esikko ei halua. Kaava Ottobren Funny fox- hupparikaavasta ilman saumanvaroja.
Funny fox kaavalla paita 134 cm
 Ja Sashopin kitaratrikoosta Monster car- kaavalla peruspaita pitkillä hihoilla 134 cm.
Monster car kaavalla kitarapaita 134 cm

perjantai 6. joulukuuta 2013

Moondrive huppari

Kuopukselle valmistui jo tuossa kuukausi takaperin ihanasta Moondrive -joustofroteesta huppari Ottobren Funny fox - kaavalla. Huppari on kokonaan vuoritettu kelta-valkoraidallisella trikoolla. Joustis Kangashamstereista ja trikoo Majapuulta.

Jätkä sovitti takkia ennen nukkumaan menoa ja kysyi sitten, saako pitää hupparia koko yön. Ilmeisesti tästä tuli mieluinen. Harmi, ettei ulkona ole enää ihan hupparikelit. Eiköhän tämä sovi kuitenkin vielä keväällä, kun ne hupparikelit taas tulevat.
 Vähän on pojassa vielä näkyvissä vesirokon jäljet.

Funny fox - huppari, 104 cm

torstai 5. joulukuuta 2013

Pääasioita

Piposia on tullut tehtyä muutama. Kaikista ei nyt oo kuvaakaan, kun ovat menneet suoraan käyttöön. Mutta tässä pari:
Lohikäärmepipo



Molemmissa on oma kaava ja päällipuoli Majapuun neulosta ja sisäpuoli trikoota. Tuo lohikäärmepipo on oikein hyvä, mutta palomieslätsän korvalliset tuli himppasen liian taakse. Täytyy seuraavaan versioon korjata vielä vähän. Näille keleille nämä pipot rupeaa jo olemaan vähän vilpoiset, mutta kyllä näitä kerettiin käyttämään. Ovat siis valmistuneet jo loka-marraskuussa, joku ei vaan ole saanut blogattua...