maanantai 20. elokuuta 2012

VIHDOIN VALMIS: SETTI ESIKOISELLE

Tämän setin tekeminen on kestänyt. Paita tuli leikattua jo kesäkuussa (odotti applikaatioideaa), valmistui muutama viikko sitten. Housut leikkasin jo joskus viime keväänä (sopivat neulat saumuriin puuttui), valmistui parisen viikkoa sitten. Huppari oli leikattuna vain viikon verran ja valmistui tänään.

Paita onnistui loistavasti. Ihanan pehmeä ja ohut interlock-trikoo täältä. Kaava Ottobrestä (3/2012) Monster Car-paita. Koko 134, jossa kasvunvaraa juuri sopivasti, mahtuu koko talven. Tästä poika tykkäs ja kaverinsa myös.Housut on ihan peruscollarit. Paksu, nurjalta nukattu collage Jätti-Rätistä. Kaava jostain Ottobrestä todella rankalla kädellä muokattuna. Mä en oikeen tykkää tästä kaavasta, mutta poika tykkää, joten... Mutta en mä taida silti enempää tehdä housuja tällä kaavalla. Kokolapuksi laitoin 128 cm, mutta tuli sen verran reilut, että taitaa olla enemmin kokoa 134 cm. Meneepä sitten kaksi vuotta! Lahkeensuuresorien ansiosta näitä voi ihan hyvin nyt jo käyttää.Hupparin kaava Ottobrestä (4/2012), Green Star- huppari, koko 134 cm. Kangas samaa kuin edellisissä housuissa. Mua kovasti arvelutti tän tekeminen, eikä ois sit pitäny ihan ohjeen mukaan tehdäkään. Tuo nappilista ei oikeen onnistunut, kun siihen tuli ihan liian monta kerrosta tätä paksua collagea päällekkäin. Pakko oli tuohon alareunaan laittaa "paikka", eikä sitäkään saanut siististi ommeltua. Vähän harmittaa. Mutta lapsi tykkää. Ja kivasti sattui löytymään sopivia tähtiKAM-neppareita. Tässäkin on kasvunvaraa ihan reilusti.Ja vielä pari sovituskuvaa =)


Ja kesken applikoinnin loppui lanka, joten oli ihan pakko poiketa Jätti-Rätissä. Lankaa en saanut, kun sitä oli tarvinnut joku muukin :( mutta trikoita löysin. Pinkki-mustaraidallinen on interlockia, eikä siitä tule meidän talouteen mitään, minne lie päätyy... Muut kaksi paksua, napakkaa trikoota päätyy jossain vaiheessa mun päälle.

6 kommenttia:

 1. Ihana setti! Ei pidä näyttää omalle pojalle, kun en jaksa pienentää hupparin kaavaa kolmea kokoa :D

  VastaaPoista
 2. Hieno setti! kelpais varmasti meänki ekaluokkalaiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista. Poikakin on oikein tyytyväinen settiinsä, vaikka mua siinä jäikin muutama juttu kaivelemaan.

   Poista