tiistai 11. syyskuuta 2012

Verhot ja päiväpeitto

Koska se saumuri oli rikki, piti ryhtyä ompelemaan esikoiselle verhoja, joihin kankaan ostin jo keväällä Jätti-Rätin alesta. Esikoinen sai kankaan valita ihan itse, ja sen kyllä huomaa=) Tuli niin söpöt verhot. Kiinnitys purjerenkailla. Isoon ikkunaan ihan tavis sivuverhot ja pikkuikkunaan pelkkä kappa. Pikkuikkunaa kuvassa näkyy vain ihan pikkuisen reunassa, mutta kyllä se siellä on.

Ja kuvasta näkyykin, että päiväpeittona on käytetty ihan liian pientä fleesehuopaa. Reilu vuosi takaperin esikoinen siirtyi lastensängystä ihan oikeaan sänkyyn ja silloin jäi päiväpeite pieneksi. Siitä asti ole yrittänyt kaupasta löytää sopivaa päiväpeittoa, mutta turhaan. Nyt uusien verhojen kanssa tuo surkea fleesehuopa rupesi näyttämään ihan kamalalta, joten oli ihan pakko ostaa Jätti-Rätin alesta (viime viikolla) fleeseä ja ommella uusi päiväpeitto. Tuo beige kyllä riitelee verhojen värin kanssa, mutta ei nyt ollut Jättiksessä sopivampaakaan ja ne kankaat oli pakko saada just nyt. No, ainakin tämä uusi huopa peittää koko sängyn. Ja fleese on helppo pestä ja kuivuu nopeasti.

Tosiaan se Jätti-Rätin ale...  Saaliina reippaasti toistakymmentä metriä kankaita sekä muita tykötarpeita. Kuvan kankaista on nyt noi fleeset käytetty, mutta on siinä vielä metri poikineen. Etenkin kun ompeluaika tuntuu olevan kortilla. Tietääkö kukaan, mistä voisi ostaa lisätunteja vuorokauteen?

Ja ompelinhan mä keittiöönkin verhot, mutta niistä ei ole kuvaa. Ne on ihan suorat kangassuikaleet tangoissa, mitä niitä kuvailemaan. On ne silti kivan näköiset. Tulkaa itse katsomaan =)

2 kommenttia:

  1. Ei mun silmään ainakaan kuvassa riitele tuo uusi päiväpeitto, oikeen on mukavan näköinen. Ja kuinka yksinkertainen idea tuo vaakaraidoitus, tyylikästä! Saatan ehkä ottaa siitä ideapoikasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kuvassa tuo väriero ei ehkä näytä niin häiritsevältä, mutta oikeasti kyllä näkyy, mutta mä yritän elää sen kanssa =)

      Poista