sunnuntai 26. elokuuta 2012

RAIDAT VINOON

Olen jo pidempään pohdiskellut, miltä näyttäisi mekko tästä Metsolan musta-punaraidallisesta joustiksesta, jos laittaisi sauman keskelle ja kankaat täysvinoon. Eilen juttelin kaverin kanssa asiasta ja sitten pitikin ruveta leikkaamaan kangasta. Pienessä päässäni ajattelin, että tosta vaan, paitakaavaa vähän pidemmäksi ja silleen. Kangasta oli 1,5 m, jonka leveys oli (onneksi) jotain 170 cm. Ja kyllä oli vääntämistä sen kankaan kanssa. Ei pitäs koskaan ajatella mitään. Onneks en sentään hihoja suunnitellut. Oli meinaan siinä ja siinä, että sain mokoman mekon leikattua tuosta kankaasta, vähän piti helmasta nipistää pois. Jos siis tämmöstä meinaa, niin kannattaa tarkkaan mietiä ETUKÄTEEN miten ne palat siihen kohdistetaan ja mielellään vielä nukan suunnat yms. Ompelu kävikin sitten ihan suitsait. Ja kuvat jälleen ihan surkeita.

Tässä näkyy, että edessä meni raitojen kohdistukset ihan nappiin. Niin meni toisessa sivussakin.

Ja tässä näkyy, että takana ei mennyt :( Mä luulen, että nukan suunnalla on jotain tekoo tän asian kanssa. Ei ollut mahdollisuutta leikata kaikkia paloja samaan suuntaan, sitä varten ois tarvinnu paljon enemmän kangasta (ja suuremman aivokapasiteetin).

Tästä pitäs näkyä, että takakappaleelle melko ylös tuli kakkoslaatuista kangasta. Punaisessa on mustia pisteitä. KUVITTELIN, että saisin kierrettyä nuo pistekohdat, mutta kuvitelmiksi jäi. Ei onneksi ole kovin silmiinpistävää. Enkä mä sinne taakse kuitenkaan näe =)

Mietin vain, millaiset hihat tuohon vois tehdä? Miten siis raidat laittais. Miten sinä laittaisit, jos siis tähän laittaisit pitkät hihat? En toki tähän ole hihoja laittamassa, mutta ehkä joskus vielä voisin koittaa vastaavaa, pitkillä hihoilla.

10 kommenttia:

 1. Tosi hieno! Eikä noita kohdistuksia tai pilkkuja kukaan tuu huomaamaan, edes sinä itse ku ne on sopivasti siellä takana. :D

  VastaaPoista
 2. Hieno on tosiaan ja tosi kivasti istuu päälle!

  VastaaPoista
 3. En tiedä hihoista, musta tää on toimivin hihattomana, mutta onpa hieno! Olen suunnitellut ihan samaa, kangastakin on jo tulossa mutta sait kuulostamaan niin haastavalta että taidan tyytyä alkuperäiseen suunnitelmaani eli onepieceen.

  Mikä kaava sulla on tässä pohjana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sun aivoilla onnistuu. Vähän vaan vaatii suunnittelua=)

   Kaava on ihan oma paitakaava, mitä olen muokkaillut moneen kertaan ja ehkä se vähitellen rupee olemaan melko hyvä. Tai en mä kyllä koskaan taida ihan orjallisesti kaavan mukaan leikata...

   Poista
 4. Ihana!!! Mä en kyllä osaa ajatella tätä hihallisena., nätti just tuollaisena :)

  VastaaPoista
 5. tuo mekko korjaa mukavasti isäs ja äitis tekemää virhettä eli antaa pituutta lisää . terv.hmlsta.

  VastaaPoista