tiistai 29. lokakuuta 2013

Laneilla leikeltyä

Meillä oli ompelulanit Turussa. Eli lauma akkoja kankaiden, koneiden ja herkkujen kanssa. Mä keskityin enemmän leikkelemään kankaita. Esikoisella ranteet paistaa paitojen hihoista, joten hänelle paitoja ja mulla ei koskaan oo mitään päälle pistettävää, joten myös itselle jotakin. Ja ihan pikkiriikkisen myös kuopukselle. Mies joutui nyt tyytymään pelkkään lastenhoitoon =D

Tässä esikoiselle paidat Majapuun ihanista puuvillaneuloksista. Kaavana Ottobren Funny fox-hupparikaava ommeltuna tavallisiksi paidoiksi, koko 134 cm. Sivuihin en leikannut saumanvaroja. Helmaan mun piti laittaa resori, mutta nämä olikin niin pitkiä, että jätin ihan näin. Näistä tuli aivan huippuihanat. Pojan luokkakaveritkin ovat näitä ihailleet ja se on aika hyvin. Erityisesti tuo sininen kitarapaita sopii esikoiselle loistavasti.
Funny fox -kaavalla paidat neuloksesta

Ja tokihan kuopus tarvitsi oman lohikäärmepaidan myös, joten hänelle oma myöskin samalla kaavalla, mutta 104 cm koossa.


Tätä paitaa en kyllä laneilla leikellyt, mutta en muista missä vaiheessa olen tämän tehnyt. Kaavana kuitenkin Ottobren Monster car 134 cm koossa ja trikoo Lasten taikamaasta, muistaakseni. Näitä kankaita kun sentään kerkee tilailemaan, vaikka ei mitään kerkeis ompelemaankaan, niin ei aina muista mitä mistäkin on tullut tilailtua....
Monster car-kaavalla paita

Ja sitten jotain itselle: ihanasta päivänpaiste-joustofroteesta mekko Ottobren Wind kaavalla pienillä muokkauksilla. Tää on niin mukava ja helppo. Ja mistähän tämä joustis mahtoikaan olla peräisin, hmm...
Mekko joustofroteesta Wind-kaavalla

Ja vielä Majapuun kaakeli-trikoosta tunika samalla kaavalla. Mä niin tykkään. Vielä kun sais sellaisia kivoja sovituskuvia, mutta meidän perheestä kukaan ei oikein osaa kuvata mua niin, että näyttäisin nätiltä (vikahan on toki kuvaajassa) ja jos itse räpsin peilin kautta, taustalla näkyy meidän sänky, mikä on aina petaamatta. Joten joudutaan varmaan jatkossakin tyytymään kummallisiin lattiakuviin. Jos nyt edes noista lapsista sais sovituskuvia.
Tunika kaakeli-trikoosta Wind-kaavalla

Ja vielä viimeiseksi lippis, jota ei todellakaan leikattu laneilla vaan joskus alkukesästä. Mulla ei vaan ole ollut motivaatioo koota tätä. Mutta nyt tuli valmiiksi, kyllähän se kesä sieltä kuitenkin joskus tulee. Tämä oli muuten niin hyvä lippis, että kuopus on pitänyt tätä nyt kaks päivää sisällä päässään, että kannatti koota. Tähän on ihan oma kaava.
Lippis omalla kaavalla

Yksi mekkonen vielä tuli laneilla leikeltyä, mutta siitä ei näköjään ollutkaan kuvaa, hups, mutta valmis se kyllä on. Tällä hetkelläkin päällä. Koitanpa saada kuvattua senkin jossain välissä. Ja yksi pipokin tuli leikattua, tai kaksikin, toisesta ehkä pääsette kuvankin näkemään, sitten joskus.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vierailusta :)
    Ihan en osaa sanoo tarkkaan että kuinka paljon boleroon meni lankaa, koska valkonen oli vajaa kerä. Ohjeessa on että kumpaakin lankalaatua 100 g. Ja mun bolero on se kaikista isoin ;) (Ohjeen numero on 100-23 siellä Dropsin sivuilla).

    VastaaPoista