sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Pyjamabileet

Esikoinen on merkillisesti kasvanu ulos yövaatetuksestaan. Kaikki pyjamat on lahkeesta pohje- ja hihoista 3/4-mittaiset. Ei kait siinä muuten mitään, mutta meillä on melko viileää ja tykkäisin, että lapsilla olis jotain lämmintä päällä. Ajattelin vähän oikaista ja käydä kaupasta ostamassa parit pyjamat, mutta ei se nyt niin helppoa ollut. Kaikki isommille pojille löytyvät setit oli lyhythihaisia, plääh! Yhden sentään löysin.

Joskus viime kevättalvesta ompelin esikolle Jätti-Rätin trikoosta pitkikset, mitkä on jääny käyttämättä, joten niille ompelin sitten kaveriksi paidan. Halusin testata Ottobren Linear-kaavaa, mitä tuolla ompelupiireissä joku on kehunut. Ja kyllähän se hyvä on. On kyllä väljempi kuin aiemmin ommellut, mutta oikein hyvä kuitenkin. Hihat samaa trikoota, kuin ne aiemmin ommellut pitkikset ja lisänä mustaa trikoota (ehkä Jättiksestä sekin?). Kokohan onkin sitten jo 146 cm, ettei enää ihan pikkujämistä pysty tälle pojalle ompelemaan.

Ja koska niistä pyjamista on tosiaan pulaa, niin ompelin toisen ihan kokonaisen pyjaman. Paita samalla kaavalla kuin edellinen ja housuihin testasin Ottobren Ooby dooby- kaavaa (kirjoitettiinkohan se noin?). Ja kokokin sama 146 cm. Näitä ei ole vielä sovitettu, että en osaa housujen istuvuudesta (sikäli kun tuollaiset lököhousut nyt "istuu") sanoa mitään.
Samainen sälli on kasvanut ulos myös aivan liian monista collari-housuista, joten jos tuo kaava on hyvä, niin sitten tarvii tehtailla muutamat sellaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti