lauantai 5. tammikuuta 2013

Linnunradalla

Jaahas, mistäs aloitetaan? No, jos vaikka toivotetaan ensimmäiseksi Hyvää Uuttavuotta! ettei unohdu (multa nämä tällaiset unohtuu helposti).

Vaikka tuossa ennen jouluakin tuli ommeltua kaikenlaista ja vähän joulun jälkeenkin, niin haluan ehkä kuitenkin esitellä tämän päiväisen ompeluksen. Palataan noihin aikaisempiin sitten joskus toiste.

Tänään valmistui mun ensimmäisen koulupäivän paita. Pitäähän nyt toki olla uusi paita, kun koulun aloittaa, eikö? Syksyllä, vai oliko jo kesällä, tilasin Royal-tuotteelta ihanaa oranssia linnunrata-trikoota ihan itselle. On vain pitänyt tarkkaan harkita sopivaa kaavaa tälle kankaalle. Lopulta päädyin käyttämään Ottobren Wind-tunikan kaavaa, koska sillä on nyt tullut oikein sopivia paitoja. Pääntien kanttasin tumman ruskealla resorilla (Majapuulta), laitoin eteen pisara-aukon ja sivuihin tein taskut. Tykkään!

Sovituskuva oli hankala saada, kun salamaa ei voi käyttää, kun kuvaa peilin kautta ja ilman ei valo riitä. Mutta kait näistä vähän saa käsitystä.

Eilen valmistui itselleni yöpaita samalla kaavalla, mutta pidempänä. Lyhyempänä on parempi, mutta tokihan tämä yöpaidaksi kelpaa. Helmaa voisi ehkä kaventaa, mutta hei, tää on yöpaita, mitä välii... Trikoo Jätti-Rätistä.


10 kommenttia:

 1. Oi kun ihana linnunrata! Mullakin olis tuo seuraavana toteutuslistalla. Muistatko missä Ottobren numerossa toi wind-tunika on ollut? Näyttää kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. 2/2009 näyttäis olevan. Pääntie on tosi leveä, sitä pitää kaventaa. Ja mun täytyy ehdottomasti kantata pääntie, kun muuten yläosa jää jotenkin lörpöttämään. Kanttaus vetää sitä vähän kasaan.

   Poista
  2. Teitkö muuten helman ihan kaavan mukaan? Kun mielestä se näytti kaavassa pöhköltä, mutta tossa sun paidassa just hyvältä..

   Poista
  3. Kaavan mukaan oon helman tehnyt. Jossain paidassa olen lyhentänyt, mutta sun ei varmaan tarvi. Jos nyt tekisin tuon pidemmän, pitäisin helman kapeampana. Se on vähän hassu kun levenee niin paljon helmaan päin.

   Poista
 2. Ihana tunika, just hyvä ekan päivän paita!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos naiset! Tuo yöppiskin on ihan mukava, vaikka näyttääkin kaavulta...

   Poista