sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Vähän erilainen bohemian

Hohhoh! Tulipa pitkä tauko bloggauksessa. Tauon aikana mä en oo kerenny oikeen edes ajatteleen ompelua. Olen vaan kasvanut kiinni tuoliin ja läppäriin. Tuo koulu rysähti päälle vähän kovasti. Nyt on ainakin tältä erää kuitenkin pahin takana ja voin taas silloin tällöin irrota ompeluhommiin.

Viime viikonloppuna pääsin leikkaamaan kasan kankaita ja pari juttua tuli jopa ihan valmiiksi asti. Itselleni ompelin bohemian-tunikan. Kaava löytyy Ottobrestä vuodelta 2009, numeroa en tähän hätään löytänyt. Trikoon ostin Kangashamstereista ihan itselleni joskus ehkä viime kesänä. Tosin tästä piti tulla tissis, mutta ei tullutkaan. Sakset vaan leikkasi bohemianin. Tosin ei ole ihan Ottobren mallin mukainen. Pääntien kumpparikujan korvasin pääntien etuosaan ommellulla framilonnauhalla ja pääntien resorikanttauksella. taskunsuihin ja hihansuihin saumuroin kaksinkertaiset resorisuikaleet. Tuota framilonia ois voinu venyttää ihan hiukkasen enemmän. Koko tässä on 34 hyvin niukoilla saumanvaroilla. Sivuista rinnan alapuolelta myös kavennettu hiukan, ois voinu kaventaa vieläkin, mutta eipähän sitten näy kesäherkut vyötäröltä. Pituudeks leikkasin sen mitä kankaasta tuli. On ehkä ihan himppasen lyhyt mekoksi, mutta eiköhän tuo mene. Mä sit tykkään tästä väristä! Minkähän väriset leggarit/sukkikset tähän kävis? Oranssit?


Ja kuopukselle surauttelin vielä trikoopaidan. Ihan perus sellaisen. Trikoot tilasin  Metsolasta, tai tuo musta-valko-tähti trikoo ei ehkä ollu sieltä, vaan en muista mistä. Vaikka ei tässä olekaan kerennyt ompelemaan, niin tokihan kankaita kerkiää tilailemaan =) Tuo tähtitrikoo vaan otti harmittavasti vähän väriä noihin tähtiin heti ekassa pesussa, vaikka samassa koneessa olleet muut kankaat ei ottanut väriä. Tuo hälytysajoneuvotrikookin oli samassa koneessa, mutta sen valkoiset osat on kyllä ihan valkoisia. Murr! Paita on kuopukselle vielä iso ja hihansuiden resoreja saakin kääntää oikein urakalla. Kaavana jostakin Ottobrestä peräisin oleva 104 cm trikoopaidan kaava. Tämä on melko väljää mallia ja soveltuukin paremmin veloureista tai joustiksesta ommeltuihin paitoihin ja ilman saumanvaroja sittenkin.

10 kommenttia:

 1. Ihanasti sun näköinen Bohemian. Ja kiitos vaan tuunausvinkeistä,onkin miettinyt miten ihmeessä itselleen vois tehdä taaaas samanlaisen tunikan ;)
  Oranssit, vihreät tai jopa punaiset sukkikset yhdistäisin tuohon. Riippuu tietty kengistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vaan tosi tylsiä kenkiä. Pitää ehkä katsella niitä lastenkenkiä vähän tarkemmin =)

   Poista
 2. Kiva kun laitoit kuvan missä sulla on tunika päällä, sillä tuossa lattialla se näytti vähän tylsälle.
  Sun päällä tunika oli täydellinen, niin malliltaan kuin väreiltään. Alle sopii oranssit tai sitten jomman kumman vihreän väriset sukkikset.

  T. Yks Oe-läinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, lattialla ne näyttää vähän latistuneilta. Mutta on tuo kuvaaminen vähän hankalaa, kun meidän perheen miehet ei osaa ollenkaan ottaa järkeviä kuvia. Ne saa vaan sellasia kuvia missä mä näytän tosi paksulta tai vanhalta tai...

   Poista
 3. No on kyllä just sun värinen ja muutenkin sopiva. Eiköhän sieltä lasten kenkäosastolta jotku kivat poposet löytyis ;) PS. Kateellisena katselen sun puhdasta peiliä..

  VastaaPoista
 4. Ihanan pirteä toteutus tunikassa. Kerrassaan hieno! =)

  VastaaPoista
 5. Kivan keväiset värit tunikassasi! Kummallisia kuvaajoa teidän perheen miehet... Meilläkin kuvat vääristää oudosti minut lihavaksi, vanhaksi tms. =) Jäikö sinulta pientä palasta tuota hälytysajaoneuvokangasta? Olisi kiva saada ostettua sitä pikkupalanen meidän poitsun paitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä vielä jäi. Siitä tulee varmaan meillekin vielä jotain, mutta voin kyllä pienestä palasta luopua. Näkyykös teille tässä blogissa mun spostiosoite?

   Poista
 6. Olisi kyllä kiva saada palanen. En löydä osoitettasi blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. janiika.saarinen @ gmail.com, välilyönnit pois =)

   Poista