lauantai 6. heinäkuuta 2013

Ompele, nainen, ompele!

Näin komennettiin FB:n Saumanvara -ryhmässä. Heinäkuun haasteena on siis vähentää kangasvuoria kotoa. Käytetyt kankaat lasketaan metreinä. Leikkelin sitten jo 8,9m kankaita silpuksi. Kuka haluaa ommella?
  Toi takimmainen kasa on jämäpaloja. Edessä olevat on ne 8,9 m valmiiksi leikattuja vaatteen alkuja.

Mulla on saumurin kanssa ongelma. Siinä pitäis terottaa terät, mutta yläterä on teroitettu jo ihan loppuun ja vähän yli, eikä siihen enää saa yläteriä! Että jos jollakin löytyy ylimääräisiä yläteriä Brother Lock 760 DE -saumuriin, niin mulle kelpais. Saumurilla pystyy ompeleen, kunhan ei tarvi leikata reunaa tai leikkaa äärimmäisen hitaasti (tai sietää sotkuista reunaa). Sillä nyt sitten yritän nyhrystää.

Ja tässä sitten niitä ensimmäisiä (ja helpoimpia) valmiina:
 Omalla kaavalla Ikasyrin pehmeääkin pehmeämmästä trikoosta teeppari. Tätä olisi muuten saanut vähän kaventaa.

 
Ja vielä toinenkin, vähän pidemmillä hihoilla tosin ja kaavanakin Wind-tunika Ottobrestä, helma vain kavennettu. Mä tykkään tästä kuosista niin kovasti, etten halunnut edes mitään jippoja näihin paitoihin.

 Ja sitten tällainen oranssi sarja. Ei näitä kylläkään ole mitenkään yhteen suunniteltu, mutta melko tarkalleen samaa oranssia ovat.


Tästä tuli heti mun suosikki. Tähän ei ollut mitään kaavaa. Oikeastaan tämä on yhden paidan/mekon helma, kun ei se näyttänytkään hyvältä mekkona. Helman pätkä pyöri tuossa kankaiden seassa ja keksin ommella vyötärölle resorin ja sisälle kumpparin. Helmaa en huolitellut mitenkään, kun sen pituus on täydellinen juuri noin. Tällaisia haluan ehdottomasti lisää. Trikoo Kestovaippakaupasta.

 Sitten tällainen vesiputouspäänteinen toppi Jätti-Rätin viskoositrikoosta. Ja leggarit samasta trikoosta Ottobren kaavalla.

 Tähtiteeppari edelleen Wind-tunikan kaavalla. Siihen löyty omista varastoista oikein mukavan rouhea vetskari eteen (tosin ensin ompelin sen vahingossa takakappaleelle...), mutta sen metalliosat oli sen verran rankkaa kamaa, etten halunnut ihoa vasten, joten se on vain ommeltu tuohon päälle, vaikka oli tarkoitus tehdä ihan oikea halkio siihen. Trikoo Kestovaippakaupasta. Jeps. Näihin meni 3,5m kangasta, noin suunnilleen tasan.

8 kommenttia:

 1. IAvan ihania vaatteita ja värejä. Itse ihailen aina värikkäitä vaatteita, mutta itselle valitsen tumma. Tai siis mustaa...

  VastaaPoista
 2. Onpas tosi kivat! Etenkin tuo vihreä paita-kangas on upeeta, ihana väri. :)

  VastaaPoista
 3. Oletpas ollut ahkera leikkaaja ja kivoja olet jo ommellut!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Mäkin tykkään näistä, ei nyt välttämättä tällaisina yhdistelminä, mutta kuitenkin.

  Tuo vihreä Ikasyrin perhostrikoo on aivan ihanaa, niin väriltään kuin tunnultaan. Suosittelen.

  VastaaPoista
 5. Ihania ompeluksia! Oletpa ihailtavan aikaansaava! Omassa blogissani sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ino. Jostain syystä en pääse tästä blogiisi.

   Poista