sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

WIND-TUNIKA

Pitkään mun on pitänyt testata Ottobren (2/2009) Wind-tunikan kaavaa. Nyt vihdoin sain sen tehtyä. Kankaana joku Nanson trikoo. Kaava oli melkein hyvä. Pääntie on todella leveä. Ohjeesta poiketen laitoin pääntiehen kanttauksen, muuten olis liivien olkaimet näkynyt. Pääntie oli myös hiukan lörpöttävä edestä, kanttaus hoiti senkin oikein mukavasti. Jatkossa kyllä kavennan tuota pääntietä. Ja vyötärökohtaa pitää mun nostaa ylemmäs. Tämä nyt ei taida kaavasta johtua vaan mun varteni pituudesta -tai lyhyydestä. Mä en vaan millään viitsi tehdä kaavaan muutoksia ennen kun olen tehnyt siitä kokeiluversion.

Ja koska kangasta jäi pikkuisen, ompelin siitä pipon. Tästä tuli yllättävän kiva. Haluaako joku?

Mun tätini (entinen ompelija) soitti yllättäin ja selvitti, että hän on järjestämässä ja poistamassa ompelutilastaan ylimääräisiä vetoketjuja ja nauhoja ja kyseli, että olisiko mulla niille jotain käyttöä. Ai olisko?! Arvaatte varmaan mitä vastasin. Kangaspuutkin olis tarjolla, mutta niille mulla ei valitettavasti taida olla tilaa (ainakaan ennen kun pojat muuttaa pois kotoa, mikä ei nyt kuitenkaan ihan lähivuosina tule tapahtumaan). Enkä mä niitä osaa käyttääkään, mutta ainahan vois opetella.

2 kommenttia:

  1. Minäkin joskus tein tuon wind-tunikan ja pääntie tosiaan oli hirmu leveä ja oli siinä muistaakseni jotain muutakin etten sitten toista kertaa käyttänyt samaa kaavaa.

    VastaaPoista
  2. Mä kyllä varmaan tulen käyttämään toistekin, pienillä muutoksilla tosin. Helmastakin vois oikeestaan tehdä vielä leveämmän, hmm...

    VastaaPoista