keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kun ei huvita

...niin ei huvita. Mulla on työn alla pari kassia ja ne tökkii pahasti. Tartun jopa imuriin mieluummin ja siivouskomeronkin sain siivottua! Koska kuitenkin jotain käsitöitä on pakko tehdä, olen tarttunut puikkoihin ja virkkuukoukkuun.

Itselleni neuloin pipon Novitan Tico ticosta ja Rose mohairista vitosen puikoilla. Silmukkamääriä en enää muista, ehkä 78, ehkä ei. Joustinneuletta (1o2n) pätkä, sitten oikeaa, neljä silmukkaa lisäsin. Reilusti pituutta. Tästä tuli kiva. Tykkään kovasti tuosta Ticoticon ja Rose mohairin yhdistelmästä ja sitä tulen varmasti käyttämään jatkossakin jossain (mä oon meinaan hamstraillu tuonne kaappeihini molempia =D).
Pukinkonttiin virkkasin tossut huovuttuvista langoista (en muista mitä lankoja). Kympin koukulla virkkailin. Mahtoikohan ohje olla jotain Novitan ohjeita? Mun mielestä nämä jäi vähän turhan matalaksi takaa. Seuraaviin pitää tehdä pieniä muutoksia. Mutta eiköhän nämäkin jalassa pysy, jos ei ihan tanssiksi pistä. Koko 42. Nämä on vähän erivärisiä, koska toinen langoista oli liukuvärjättyä hahtuvaa ja siinä oli harmittavaisen pitkät väriliu'ut, toinen lanka olikin sitten tasaisen mustaa.
Tossut huovuttamatta.
Tossut huovutettuna
Ennen kassiprojektia ompelin jossain välissä tämän trikoopaidan. Koko 134 cm, kaavana Ottobren (edellis kesältä) Monster car-paita. Slimmi malli, joka istuu meidän hoikkikselle loistavasti. Trikoot Royal-tuotteelta. Tämä on vailla kotia, meiltä jo löytyy hai-paita.

Mun lankarulla on olleet kauheassa sekamelskassa ihan vetolaatikossa. Ja kun kuopus vielä rakastaa räplätä noita, langat on aina ihan sotkussa. Mä oon varmaan monesti ostanut väriä, jota laatikossa on, mutta ei vaan löydy. Isältäni sitten kyselin, löytyisikö tähän pulmaan jotain ratkaisua ja löytyihän siihen. Tällainen hylly. Itse hyllylevyissä on ura, jossa lankarullat pysyy. Alin taso on sileä, siihen sopii nuo pikkurullat hyvin olemaan pystyssä. KIITOS ISÄ!

Valmiiksi on tullut myös veljeni "mekko", mutta siitä sitten myöhemmin, sekä kasa tiskirättejä. Niitäkin bloggailen sitten joskus, kun tulevat pesusta ja näyttävät siltä miltä pitääkin. Ja ehkä ne kassitkin joskus valmistuvat ja pääsen uusien haasteiden kimppuun. Tuolla on kankaat jo odottelemassa, kaavatkin piirrettynä...

2 kommenttia:

  1. mukavia ompeluksia sinulla täällä, löysin tänne toisen blogin kautta! Ja ihan huippu tuo lankarullien säilytysratkaisu, itse olen miettinyt ihan samaa ideaa, hyllykkökin on jo valmiina, mutta haluaisin sen eriväriseksi :)

    VastaaPoista